Horeca Marktplein in de gemeente Oldambt werkt ook met coronapolsbandjes

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – In navolging van enkele andere gemeenten wordt er op het Marktplein in Winschoten gewerkt met coronapolsbandjes. Daarmee hoeven bezoekers niet bij iedere kroeg of club opnieuw hun coronatoegangsbewijs te tonen. De (nacht)horeca en de gemeente hebben dat vanmiddag in goed overleg besloten.  Iedere vrijdagavond en zaterdagavond vanaf 18.00 uur, met ingang van vandaag,  kunnen bezoekers op het Marktplein terecht voor een polsbandje.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema zegt daarover: “Naast dat het fijn is voor de mensen die op stap willen, kan dit de horecaondernemers helpen. Het ontlast de ondernemers doordat ze niet alle bezoekers hoeven te vragen naar hun QR-code. Vanuit het geld dat we vanuit het Rijk hiervoor krijgen, kunnen we ze hiermee helpen.”

De burgemeester benadrukt dat het polsbandje een aanvulling is op het toegangsbewijs. Bezoekers kunnen dus ook nog steeds met hun coronatoegangsbewijs de kroeg of club in. De Marktplein-horeca is blij met deze aanvulling. Met name voor hun bezoekers die een rondje over het Marktplein doen.

Na het weekend kijkt een vertegenwoordiging van de Marktpleinhoreca samen met de gemeente naar hoe het heeft gewerkt. 

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.