Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Woensdagmiddag verleende de bestuurder van een zwarte personenauto om 15.20 uur op de Nagelshof in Meppen geen voorrang aan een fietser die uit de richting van de BBS kwam. Om een aanrijding te voorkomen moest de fietser hard remmen en kwam daarbij ten val. De automobilist is doorgereden. De politie is naar hem op zoek.

De politie heeft vorige week twee series van diefstallen en inbraken opgelost. Deze vonden zowel in het centrum van Meppen als in het buitengebied plaats. De politie heeft een 18 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij verbleef vermoedelijk sinds juli dit jaar in Meppen. Hij wordt van diverse winkeldiefstallen, inbraken en berovingen verdacht. De inbraken vonden met name bij kiosken, snackwagens, bedrijfsruimtes, opslagruimtes voor emballage en verenigingsgebouwen plaats. De man is voorgeleid en zit in voorarrest.

Daarnaast heeft de politie drie personen tussen 16 en 19 jaar aangehouden. Ook zij worden van diverse inbraken verdacht. Deze vonden onder anderen plaats bij scholen, bouwcontainers, een supermarkt en het wijkgebouw. Een deel van de gestolen spullen is teruggevonden. Het trio had een gedeelte ervan in het water verstopt. Dit werd met hulp van de brandweer naar boven gehaald. Ook trof de politie bij een van hen een geringe hoeveelheid wiet aan. De drie zijn inmiddels voorlopig op vrije voeten. Het onderzoek gaat voort.

Weener

Gistermorgen is om 06.50 uur op de A31 ter hoogte van Weener een automobilist uit Rheiderland achterop een motor gebotst. Hierbij bleef de motor aan de auto vastzitten. De 19 jarige motorrijder uit Holtland raakte bij het ongeval zwaargewond. Voor zover bekend kwam de 46 jarige bestuurder van de auto met de schrik vrij. De beide auto’s zijn afgesleept. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (foto: politie Leer)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.