Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland (update)

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

In de avond/nacht van zaterdag op zondag is tussen 20.00 en 09.00 uur aan de Schulpad in Weener een ruit van een geparkeerde Dacia ingeslagen. Uit de auto werd een damestas met een inhoud van geringe waarde gestolen.

Meppen

Op 28 september is tussen 07.45 en 13.05 uur op de parkeerplaats van de BBS in Meppen een zwarte Skoda aangereden. De wagen raakte aan de deur aan de bestuurderszijde beschadigd. De veroorzaker is doorgereden.

Gistermiddag wou de politie om 14.40 uur tijdens een verkeerscontrole op de Hünteler Schleuse in Meppen een 60 jarige automobilist aanhouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. De automobilist ging er vandoor en vluchtte via een boerenlaan in een maisveld. Daar botste hij met zijn auto tegen een afscheiding. Hij raakte daarbij niet gewond. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een blaastest wees uit dat hij twee promille alcohol in zijn bloed had. Hij werd voor een bloedproef meegenomen naar het politiebureau, waar proces-verbaal werd opgemaakt.

Rütenbrock

Vrijdagmiddag heeft de politie bij de grensovergang Ter Apel / Rütenbrock om één uur een 53 jarige Nederlander aangehouden. Na controle bleek dat de man nog een boete van 540 euro voor het in 2020 opzettelijk rijden in een onverzekerde auto had open staan. Doordat de man de boete meteen voldeed bleef hem een gevangenisstraf van 18 dagen bespaard.

Surwold

Op 29 september is tussen 15.00 3n 21.00 uur op de parkeerplaats van de supermarkt k&K in Surwold geparkeerde grijze Ford aangereden. De politie is op zoek naar de veroorzaker en getuigen van het ongeval.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.