Gemeente Stadskanaal: voorlopig geen vluchtelingen in Pagedal

Foto: Ronny

STADSKANAAL – Vorige week ontstond er onduidelijkheid over de mogelijke tijdelijke opvang van vluchtelingen in het vakantiepark Pagedal. Het COA voerde hierover gesprekken met het park.

Het COA zoekt op korte termijn 4000 extra opvangplekken. In de provincie Groningen willen we onze bijdrage leveren aan het verminderen van dit tekort door op korte termijn 350 extra opvangplekken te realiseren. Als onderdeel van dit aanbod aan het COA wil de gemeente Stadskanaal het mogelijk maken tijdelijk 200 vluchtelingen extra op te vangen, naast de reguliere opvanglocatie in Musselkanaal. Na de uitnodiging aan omwonenden om hierover in gesprek te gaan, bleek dat er onduidelijkheid was over het aanbod van Pagedal bv aan het COA.

Pas op de plaats
Ondanks aandringen is die duidelijkheid er tot op heden niet en wordt de tijdelijke opvang van vluchtelingen in het Pagedal daarom uitgesteld. De raadsvergadering van vanavond en de bewonersbijeenkomst van aanstaande vrijdag gaan dan ook niet door.

De gemeente is teleurgesteld over de gehele gang van zaken en heeft een andere beleving bij partnerschap in een dergelijk proces. Toch houdt de gemeente vertrouwen in de toekomst en staat ze open om een nieuw verzoek in overweging te nemen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.