OBS de Kleine Dollard in Winschoten winnaar E-waste Race (foto-update)

Foto: Virol

WINSCHOTEN – OBS de Kleine Dollard in Winschoten is de winnaar geworden van de Virol E-waste Race.

Maandagmiddag was het groot feest op het schoolplein van de Kleine Dollard in Winschoten. Wethouder Jurrie Nieboer van de gemeente Oldambt reikte samen met Anneloes Oldenburger, Virol en Bernard Meulman, gemeente Oldambt de prijs, een schoolreisje naar Nemo in Amsterdam uit aan groep 7 en 8.

De Kleine Dollard is dit jaar de grote winnaar van de E-waste Race in de gemeente Oldambt. De leerlingen van groep 7 en 8 zamelde maar liefst 5997 apparaten in. In totaal zamelden de 10 deelnemende basisscholen maar liefst ruim 19.000 kg aan elektronisch afval in. Een topprestatie aldus wethouder Nieboer.

Tijdens de E-waste race gingen 10 basisscholen in de gemeente Oldambt de afgelopen 4 weken de strijd aan om zo veel mogelijk afgedankte apparaten in te zamelen. Leerlingen van de 10 deelnemende basisscholen in de gemeente Oldambt zamelden maar liefst 43.006 apparaten in. Met 5997 apparaten wonnen de leerlingen van groep 7 en 8 van de Kleine Dollard de E-waste Race. Zij winnen een schoolreis naar technologiemuseum Nemo in Amsterdam.

De E-waste Race is bedoeld als aansporing voor het apart inzamelen van elektronisch afval. In Nederland komt elektronisch afval nog vaak terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle stromen verloren voor hergebruik.

Alle leerlingen die hebben meegedaan aan de E-waste Race hebben een hele mooie prestatie geleverd. Het apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame recyclingproces. De 43.006 ingezamelde apparaten worden bij Virol E-waste in Midwolda gerecycled. Zo kunnen de grondstoffen uit deze apparaten opnieuw worden gebruikt en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Mensen die wel een steuntje in de rug gebruiken kunnen waaronder vroeg schoolverlaters, inburgeraars en langdurig werklozen uit de gemeente Oldambt krijgen de kans om middels dit recycleproces weer op de arbeidsmarkt terug te keren. Op de speciaal ingerichte E-waste Academy van Virol werden in de afgelopen jaren al 85 mensen naar een betaalde baan begeleid.

De E-waste race is een initiatief van de Weee Nederland in samenwerking met Virol en de gemeente Oldambt.

Foto’s: Virol

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.