Fotoreportage van het Appelfeest en fruit-pers-dag in Smeerling

Foto: Johannes Velthuis

SMEERLING – Vandaag was het Appelfeest en fruit-pers-dag in Smeerling.

Vandaag stond de mobiele sap-pers bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Belangstellenden konden hun fruit tot sap laten verwerken. Ze konden zich hiervoor aanmelden. Het fruit werd gewassen, gesneden en vervolgens geperst. Na kort pasteuriseren werd het sap verpakt in een handige sap tap. Zo blijft het minstens een jaar houdbaar.

De fruitpersdag werd in samenwerking met Natuurmonumenten en stichting de Appelhof gehouden. Om de oogsttijd écht te beleven werd een wandeling door het dal van de Ruiten A via de Appelhof naar drankenspeciaalzaak Bij Thijs in Vlagtwedde georganiseerd. Thijs Dijkstra verzorgde er een speciale appeldranken proeverij. De wandeling startte en eindigde bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Daar presenteerde zich schoonheidssalon Smeerling met verschillende workshops aromatische planten en kruiden en het merk Esse.

Foto’s: Johannes Velthuis

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.