Groninger bruggen Noord-Willemskanaal vier maanden dicht voor recreatievaart

Foto ingezonden door Hemmo Kuiper (archieffoto)

GRONINGEN – Alle Groninger bruggen over het Noord-Willemskanaal blijven vanaf 18 oktober vier maanden dicht voor de recreatievaart. Dit komt door werkzaamheden op en rond het kanaal ter hoogte van de Julianabrug. De brugbediening voor de beroepsvaart gaat met aangepaste tijden wel door.

Vanaf maandag 18 oktober 2021 tot en met maandag 7 februari 2022 worden de bruggen op het Noord-Willemskanaal, tussen de Eelderbrug in Groningen tot en met de Meerwegbrug in Haren, voor de beroepsvaart wel bediend op werkdagen. De beroepsvaart kan zich tussen 09.30 en 15.30 uur (maandag tot en met zaterdag) 24 uur van tevoren aanmelden bij de centrale bedienpost van de gemeente Groningen (050 – 318 8500).Voor de recreatievaart worden de bruggen niet bediend van maandag 18 oktober 2021 tot en met maandag 7 februari 2022. 

Volledige stremming
In week 42 (18 – 24 oktober) en week 44 (1 – 7 november) is de vaarweg vanaf de Eelderbrug tot en met de Meerwegbrug volledig gestremd voor alle scheepvaart.

Bouw tijdelijk Julianaplein
Het stoppen van de brugbediening komt door voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een tijdelijk Julianaplein. Over het Noord-Willemskanaal komt een tijdelijke Julianabrug. Voordat de tijdelijke noodbrug er ligt worden onder andere remmingswerken aangebracht en aanpassingen gedaan aan de kade. Ook wordt het kanaal gebruikt voor de opslag van werkmateriaal, waardoor er geen ruimte is om langs te varen.

Verkeer ontlasten
De minimale brugbediening in het Noord-Willemskanaal moet ook zorgen voor minder verkeersopstoppingen in en rondom Groningen. De komende periode zijn er veel werkzaamheden op de zuidelijke ringweg. Deze maatregel moet het verkeer rondom Groningen ontlasten.

Noord-Willemskanaal
Het Noord-Willemskanaal loopt door de provincies Groningen en Drenthe. Beide provincies hebben een gedeelte van het kanaal in beheer. De gemeente Groningen verzorgt de bediening van de bruggen tussen de Eelderbrug en de Meerwegbrug.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.