Inwoners Veendam krijgen op de Veiligheidsmarkt tips over veiligheid

Foto: Catharina Glazenburg

VEENDAM – Van maandag 11 tot zondag 17 oktober 2021 is het de Week van de Veiligheid. Vanmiddag stond de gemeente Veendam, politie, brandweer, Veilig Verkeer Nederland en jongerenwerk met een kraam op de weekmarkt op het Museumplein in Veendam. Er werden tips en demonstraties gegeven en er was de mogelijkheid om veiligheidsvragen te stellen aan medewerkers of burgemeester Berry Link.

Veiligheidskraam

Veiligheid kent veel thema’s zoals inbraak, geweld, digitale veiligheid, maar ook brandveiligheid en verkeersveiligheid. In de week van de Veiligheid wil de gemeente Veendam de thema’s extra onder de aandacht te brengen. Bij de veiligheidskraam werden verschillende tips gegeven. Ook konden inwoners in gesprek gaan over verschillende veiligheidsonderwerpen.

Veiligheidskrant

Tijdens de Week van de Veiligheid wordt er ook weer een Veiligheidskrant uitgegeven. In de Veiligheidskrant staan tips over veilig wonen, het beschermen van uw eigendommen en het herkennen van onveilige situaties. Deze wordt huis-aan-huis bezorgd in de gemeente Veendam. Burgemeester Berry Link: “Op 15 september 2021 ben ik gestart als burgmeester van deze prachtige gemeente. Bij mijn installatie heb ik een aantal ambities benoemd waar ik mij voor in wil zetten, namelijk samenwerking, veiligheid, integriteit en ondermijning. Deze ambities komen samen tijdens de Week van de Veiligheid. Veiligheid is een onderwerp waar wij allemaal aan bij kunnen dragen. Want een veilig Veendam doen we samen!”

Activiteiten Week van de Veiligheid

Naast de veiligheidskraam zijn er meerdere activiteiten tijdens de Week van de Veiligheid. Een van de activiteiten is de Landelijke Wapen Inleveractie waar de gemeente Veendam en politie samen aan deelnemen. Tijdens de Week van de Veiligheid kunnen steekwapens anoniem en zonder gevolgen worden ingeleverd bij het politiebureau in Veendam. Op woensdag 13 oktober 2021 om 19.30 uur gaan de wijkagenten van Veendam en de gemeente samen live op Instagram om veiligheidsvragen van inwoners te beantwoorden. Ook gaan politie en gemeente de wijken in met een pop-up politiebureau.

Voor meer informatie over de activiteiten kijk op www.veendam.nl/weekvandeveiligheid.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.