Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Zondagavond zijn tussen 19.45 en 22.00 uur alle vier banden van een Opel Corsa lek gestoken. De auto stond aan de Bürgermeister-Werner-Straße in Weener geparkeerd.

Bunde

Vrijdagavond om half zeven heeft het grensoverschrijdend politieteam in Boen een 40 jarige automobiliste aan de kant gezet. De Duitse was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en zat bovendien onder invloed van verdovende middelen achter het stuur. De vrouw kreeg een rijverbod opgelegd en werd voor een bloedproef meegenomen naar het politiebureau. Daar werd ook proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast was de Duitse justitie in vier gevallen geïnteresseerd in de huidige verblijfplaats van de vrouw.

Meppen

Vrijdagnacht is om kwart voor drie een nog onbekende automobilist tegen een muur op de hoek van de Haselünner Straße en de Georg-Wesener-Straße in Meppen gereden. De veroorzaker is doorgereden. De schade bedraagt 6.500 euro.

Haren

Gisteravond rukten brandweer en politie om kwart voor tien uit voor een autobrand aan de Marienstraße in Haren. De brandweer van Rütenbrock kon niet voorkomen dat behalve het motorgedeelte van de Renault ook een aangrenzende houten schutting in brand vloog. De schade wordt op 3.000 euro geschat.

Georgsdorf

Bij een ongeval op de Adorfer Straße in Georgsdorf zijn gistermiddag rond twee uur vier personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde toen een 83 jarige bestuurder van een VW Golf bij het linksaf slaan vanaf de Adorfer Straße naar de Westende een naderende VW van een 35 jarige bestuurder over het hoofd zag. Bij de aanrijding raakte de 83 jarige bestuurder en een 76 jarige vrouw die bij hem in de auto zat en twee meisjes van 8 en 13 jaar, die bij de 35 jarige in de VW zaten, gewond. De totale schade wordt op 11.500 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.