Regenboogvlag in top bij gemeentehuis Wedde

Foto: Catharina Glazenburg

WEDDE – Vandaag op de landelijke Coming Out Day hees wethouder Giny Luth, samen met Willemijn Ahlers (GenderSupport), de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Wedde.


Op 11 oktober 2018 ondertekenden alle Groninger gemeenten, samen met de provincie Groningen, het regenboogconvenant. Daarmee spraken zij af om zich in te zetten voor de veiligheid, weerbaarheid, sociale acceptatie en zichtbaarheid van LHBTI-inwoners in onze provincie, zodat iedereen zichzelf kan zijn. Namens de gemeente Westerwolde ondertekende wethouder Giny Luth het regenboogconvenant. De startnotitie was een van de eerste stappen die de gemeente Westerwolde zette op LHBTI gebied.

Ieder jaar hijst de gemeente Westerwolde op 11 oktober internationale Coming Out Day de regenboogvlag. Dit omdat men het belangrijk vindt dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht waar je vandaan komt, van welke sekse je bent of van wie je houdt. Je mag zijn wie of wat je bent. Al die verschillen zorgen juist voor diversiteit en kleur. Wethouder Giny Luth hees vanmorgen, samen met een aantal mensen uit de klankbordgroep, voor de vierde keer de regenboogvlag.

Foto’s: Catharina Glazenburg

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.