Wethouder Wietze Potze trapt de “Doe FF Gezond” week af

Foto: RSG

TER APEL – Vanmorgen vond bij de RSG de aftrap van de “Doe FF Gezond” week plaats.

Deze week organiseert de werkgroep gezonde school, i.s.m. de sectie LO, bij RSG Ter Apel de themaweek “Doe FF Gezond”. In deze week worden er in het kader van een gezonde leefstijl diverse activiteiten aangeboden.

De start werd vanmorgen verricht door wethouder Wietze Potze. Daarvoor trapte hij zelf een smoothie van fruit en yoghurt op de prachtige blenderbike, die door leerlingen van de afdeling techniek werd gemaakt. Samen met teamleider Daniël Venema proostte wethouder Potze op een succesvolle en gezonde week en benadrukte hij hoe belangrijk het is om goed te letten op wat je eet en drinkt.  De leerlingen kregen in de pauze allemaal een beker smoothie.

De rest van de week zal er op de RSG op allerlei manieren aandacht worden besteed aan een gezonde leefstijl. De leerlingen krijgen gastlessen/workshops over bijvoorbeeld drugspreventie, eetstoornissen en veilig uitgaan. In de kantine worden gezonde traktaties aangeboden (met dank aan Jumbo en Lidl Ter Apel) en op het plein voor de school kunnen de leerlingen longboarden.

Verder is er de traditionele RSG-run, gaat een groep leerlingen naar Heerlijk Westerwolds Land en is er voor alle eerste klassen een gezellig en gezond ontbijtbuffet. In de gymlessen wordt het Zweeds Loopspel aangeboden en alle 2e en 4e klassen doen mee aan de Corona Gezondheidsmonitor.

Ingezonden door RSG

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.