Gewonde bij schietpartij Groningen (update)

Foto: Hilvert Huizing

GRONINGEN – Bij een schietpartij in de stad Groningen is vanavond een persoon gewond geraakt.

Rond twintig over zeven vanavond vond aan de Populierenlaan in de wijk Selwerd in Groningen een schietpartij plaats. hierbij is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend.

Van de dader ontbreekt ieder spoor. De politie heeft de omgeving afgezet en is bezig met een buurt- en sporenonderzoek. Via Burgernet wordt verzocht naar de dader uit te kijken. Hij wordt omschreven als een man met een donkere huidskleur, 1.80 m lang, met opgeschoren haar. Hij is in het zwart gekleed. Bij zien bel 112.

Update

Het slachtoffer is een 30 jarige man uit de stad Groningen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. Direct na het schietincident is de politie gestart met het onderzoek. Zo heeft het team Forensische Opsporing onderzoek gedaan op de plaats delict en is er een buurtonderzoek gedaan.

Kort na het incident is er ook via Burgenet een signalement van een mogelijke verdachte gedeeld, het gaat daarbij om het volgende signalement:

  • Man
  • Ongeveer 1.80 lang
  • Opgeschoren haar
  • Donkere huidskleur
  • Gekleed in zwart

De man is vermoedelijk rond 19:20 vertrokken vanaf de Populierenlaan in de richting van Selwerd.

De politie is op zoek naar aanvullende getuigen en camerabeelden. Hebt u mogelijk meer informatie over dit schietincident? Bent u getuigen geweest van het schietincident of heeft u iets verdachts gezien op woensdagavond tussen 19:00 en 20:00 in de omgeving van de Populierenlaan? Of heeft u mogelijk camerabeelden in deze omgeving van bijvoorbeeld een deurbelcamera of een dashcam? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844, onderstaand formulier of anoniem via 0800-7000.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.