Peter Westers haalt in het Pekelder Proatcafé herinneringen op aan de Stapp sokkenfabriek

Foto: Abel van der Veen

NIEUWE PEKELA – Gisteravond opende het Pekelder Proatcafé voor het eerst na anderhalf jaar zijn deuren. Het onderwerp van deze avond was: Tricotagefabriek Westers en zoon. De avond werd geopend door Andries Brans.

Gedurende meer dan zestig jaar vonden veel mensen uit het dorp en omgeving hun werk in de Stapp sokkenfabriek. De laatste directeur, Peter Westers, vertelde gisteravond in het Pekelder Proatcafé aan de hand van oude foto’s over zijn herinneringen aan dit bedrijf en de mensen waarmee hij met plezier heeft gewerkt.

Het Pekelder Proatcafé werd met ongeveer 100 belangstellenden goed bezocht. Bram Wiekens vertelde uit zijn eigen werk en de muzikale omlijsting werd verzorgd door Bob Heidema.

Foto’s: Abel van der Veen

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.