Fantastische gezonde week op de RSG

Foto ingezonden door Marian Fischer Coördinator leerlingenzaken Coördinator Gezonde School RSG Ter Apel


TER APEL – De afgelopen week organiseerde de RSG voor alle leerlingen diverse gezonde en sportieve activiteiten in het kader van hun themaweek “DOE FF GEZOND”. De week werd geopend door Wietze Potze, hij stapte op de blenderbike en trapte zo een lekkere gezonde smoothie voor alle leerlingen.

De rest van de week gingen leerlingen op excursie naar Puur Westerwolde, deden ze mee aan de RSG-run, kregen ze gastlessen over alcohol en drugs, leerden ze hoe ze zich veilig en zonder alcohol in het verkeer moeten gedragen en waren er lekkere, gezonde traktaties. Ook vertelde Isabelle van ISA-Power haar indrukwekkende verhaal over een eetstoornis aan 100 vierde klassers en was er voor alle eerste klassen een gezellig ontbijtbuffet met alleen maar gezonde producten. Helaas kon de activiteit van vandaag i.v.m. de regen niet doorgaan maar in het voorjaar mogen alle leerlingen alsnog meedoen aan een clinic ‘longboarden’.

Het was een geslaagde week waarin gezonde gedrag werd gestimuleerd op allerlei manieren.

Klik HIER voor de reportage van de opening.

Ingezonden door:

Marian Fischer

Coördinator leerlingenzaken

Coördinator Gezonde School

RSG Ter Apel

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.