Concert Kamerkoor Bel Canto in Magnuskerk Bellingwolde

Foto: Jan Doornkamp

BELLINGWOLDE – Op zondag 7 november om 16.00 uur geeft het Kamerkoor Bel Canto o.l.v. Bouko Tiggelaar uit Winschoten een concert in de Magnuskerk van Bellingwolde. Het Kamerkoor Bel Canto heeft al eerder prachtige concerten (met o.a. een CD-opname) tot grote tevredenheid verzorgd in de Magnuskerk.

Kamerkoor Bel Canto is opgericht in 1998, en bestaat momenteel uit 22 leden. Het koor zingt voornamelijk muziek uit de klassieke en romantische periode. Daarbij richt Bel Canto zich vooral op Engels koormuziek. Werken van onder andere Elgar, Sullivan, Barnby en Hatton worden à capella ten gehore gebracht. Tevens worden werken van componisten als Stainer (onder andere het bekende crucifiction) Brahms, Fauré, Mendelssohn, Mozart, Schubert en Rheinberger met orgel- of pianobegeleiding uitgevoerd. Met enige regelmaat geeft het koor kerstconcerten waarin Christmas Carols naar Engelse traditie gezongen worden.  Naast concerten werkt het koor geregeld mee aan evensongs.

Het Kamerkoor staat onder leiding van Bouko Tiggelaar. Het wordt een zeer gevarieerd concert op 7 november. Het wordt een prachtige afwisseling van kamermuziek en orgelwerken. Bouko Tiggelaar is namelijk niet alleen een inspirerend leider van het koor, maar ook een zeer talentvolle organist.  Hij weet als geen ander het Snitger-Freijtag-orgel met al zijn mogelijkheden tot zijn recht te laten komen. Het kamerkoor zal  in Bellingwolde à capella werken ten gehore brengen (met Bouko Tiggelaar als dirigent) en werken voor koor en orgel (met Victor Verhoef-Harms als dirigent en met organist Bouko Tiggelaar). De zang wordt afgewisseld met orgelwerken van onder andere Sweelinck, Bach, Elgar en Händel.

Van J.S. Bach zullen twee koralen worden gezongen afgewisseld met variaties op het orgel (Allein Gott in der Höh Sei Ehr van Bach, afgewisseld met orgelvariaties van J.P Sweelinck en Gott, du frommer Gott van Bach, afgewisseld met de bekende orgelpartita van Bach). Er wordt à capella koormuziek gezongen van Barnby, Sullivan, Elgar en Duruflé. Daarnaast zullen koralen uit evensongs worden gezongen met orgelbegeleiding. In de pauze is er, zoals gebruikelijk, koffie en thee.

Voor het concert zijn de landelijke coronaregels van kracht. Op dit moment is het daarvoor nodig om een vaccinatiebewijs of recente negatieve coronatest te laten zien.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.