Foto’s van de dansmarathon bij Juwelier Sonja Schreuder

Foto: Jacob Musch

WINSCHOTEN – Gisteravond werd bij Juwelier Sonja Schreuder een mini-dansmarathon georganiseerd.

Donderdagavond om acht uur ging bij SBS 6 in Breda de Dansmarathon van start. Het startschot werd gegeven door Martien Meiland.  Honderd koppels strijden voor de hoofdprijs van een ton. De deelnemers dansen op live muziek van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. Het koppel dat na 50 uur de minste rusttijd heeft genomen en dus het langst op de dansvloer heeft gestaan, wint deze geldprijs. Ze krijgen in vijftig uur maximaal 5 uur om te rusten. Een enkelband registreert precies hoe lang ze van de dansvloer af zijn geweest. De conditie van de deelnemers worden door medische begeleiders in de gaten gehouden. De deelnemers dragen hiervoor een smartwatch. Wie niet meer kan of wil, of wie niet energiek genoeg danst, ligt eruit. De Dansmarathon is tot zaterdagavond 16 oktober bijna onafgebroken te zien op SBS6. Om tien uur vanavond is bekend welk koppel heeft gewonnen.

De koppels dansen ook voor het goede doel: het Longfonds.

Ook in Winschoten werd gisteravond met een mini-dansmarathon meegedaan om geld in te zamelen voor het Longfonds. Dit vond plaats bij juwelier Sonja Schreuder in de Langestraat. Julian Buist, dj bij RTV Westerwolde, verzorgde de presentatie. Hiervan werden bij SBS6 live beelden uitgezonden.

Het is ons nog niet bekend hoeveel de dansmarathon heeft opgebracht.

Ook vandaag zijn in Winschoten dansmarathons voor het goede doel. Bij Stichting Dansplezier, Venne 170a in Winschoten dansen ze van 13.00 tot 17.00 uur. Wethouder Nieboer gaat er om 14.15 uur een kijkje nemen. Hij heeft dan een kort interview met Talpa.

Foto’s: Jacob Musch

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.