Muzikale lezing van Frits de Lange in de Kloosterkerk

Foto: André Dümmer

TER APEL – Op woensdag 27 oktober verzorgt Frits de Lange een muzikale lezing in de Kloosterkerk in Ter Apel.

Geloof je in het ideaal van de leeftijdsloze oudere? Of zie je het ouderdom vooral als verval? Waar het eerste beeld een illusie verkoopt, is het tweede een domper. Frits de Lange geeft een eigenwijs derde scenario: de wijze oudere.

In de tweede levenshelft leren we onszelf beter kennen en relativeren. Dat helpt je om met meer compassie naar de wereld te kijken, je in te spannen voor toekomstige generaties en minder bang te zijn om te sterven. Op zijn website www.fritsdelange.nl schrijft hij: ‘In mijn lezing leg ik uit waarom je op je oude dag niet het gevoel hoeft te krijgen dat het met je gedaan is. Wijs oud worden, dat is mijn ideaal waar ik – als wetenschapper en ‘oudere-in-opleiding’ – een goed woord voor wil doen’.

De lezing wordt afgewisseld met eigenwijze en ontroerende songs over wijsheid en ouderdom, gezongen door Eessa Frieman.

De lezing is in de lekenkerk van het Klooster Ter Apel, ingang Sellingerstraat. Aanvang: 20.00 uur.
Iedereen is welkom!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.