Hunebedcentrum organiseert Oerfestival

Foto: Andries Schoo

BORGER – Tijdens de herfstvakantie is er elke dag een Oertijdprogramma in het Oertijdpark. Oermensen laten graag zien hoe men in de prehistorie jaagde, leefde en werkte. Als klap op de vuurpijl is er in het weekend van 23 en 24 oktober een heus Oerfestival! Het weekend is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar. “We zijn enorm blij weer eens iets groots te kunnen organiseren”, aldus archeologe Riemke Scharff

Tijdens het Oerfestival puilt het Oertijdpark uit met prehistorische mensen. De Hunebedbouwers en hun nazaten bootsen het leven in de prehistorie na. Met een groep oermensen worden de steentijd, de ijzertijd en de bronstijd tot leven gebracht. Er gebeurt van alles! Er wordt geleefd, gewerkt, gegeten, gedaan en gevoeld, zoals men lang geleden deed. Bezoek het Hunebedcentrum en ontmoet echte oermensen. Een weekend vol met activiteiten en extra veel oermensen in het Oertijdpark.

“Voor iedereen die wil voelen hoe men leefde in de prehistorie is dit een prachtig festival. Daarbij is het voor al onze vrijwilligers en medewerkers ook een feest, dat dit weer mag!”, zegt Riemke enthousiast.

Het Hunebedcentrum is in de herfstvakantie alle dagen geopend.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.