Staatsbosbeheer Westerwolde organiseert Natuurwerkdag voor jong en oud

Foto: Jans Velthuis

JIPSINGHUIZEN, SELLINGEN – Zaterdag 6 november a.s. organiseert Staatsbosbeheer Westerwolde haar jaarlijkse, landelijke, natuurwerkdag, een activiteit voor jong en oud. We doen dit bij de Mezachdobbe, een poel met daaromheen een kruidenrijk grasland gelegen tussen de Ruiten Aa en de Rijsdammerweg vlakbij Jipsinghuizen/Sellingen.

Rondom de poel groeien bijzonder plantensoorten zoals kruipbrem, stekelbrem en blauwe knoop. Maar er groeien ook veel jonge berken (opslag). Om te voorkomen dat de dobbe dichtgroeit en de bijzondere plantensoorten verdwijnen, moeten de jonge berken worden verwijderd. Daarom steken ze samen met de boswachter op de natuurwerkdag hier de handen uit de mouwen. Staatsbosbeheer hoopt dat vele handen licht werk maken.

Startlocatie is de Rijsdammerweg tegenover Rijsdammerweg 2, 9551 TD Sellingen. Ze starten om 9:30 uur en eindigen om circa 13:00 uur. De boswachter zorgt voor koffie, thee en ranja. Wel je eigen lunch meenemen.

Deelname is gratis.

Voor meer informatie en aanmelding:

Flip Klatter, boswachter publiek Westerwolde

E: f.klatter@staatsbosbeheer.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.