Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Dörpen

Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s op de Heeder Straße zijn gistermorgen twee personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen een 61 jarige bestuurster van een Opel een tegemoetkomende Skoda over het hoofd zag toen zij linksaf naar de B401 wou afslaan. Zij raakte bij het ongeval zwaargewond. De 57 jarige bestuurster van de Skoda liep lichtere verwondingen op. De schade wordt op 18.000 euro geschat.

Om half drie in de nacht van zondag op maandag is bij een woon/winkelpand aan de Hauptstraße in Dörpen ingebroken. De daders probeerden, nadat ze tot de hal van het pand waren doorgedrongen, de deur van een assurantiekantoor en de deur van de daar boven gelegen woning open te breken. Toen dit niet lukte zijn ze er zonder buit vandoor te gaan.

Meppen

Tussen woensdag en gisteren is ingebroken bij de Höltingmühle aan de Am Nachtigallenwäldchen in Meppen. De daders kwamen via een raam binnen en gingen er vervolgens met een blender en een labelprinter vandoor. De schade bedraagt 500 euro.

Haren

Tussen zaterdag en zondag is bij een schuur aan de Rütenmoor-Ost in Haren ingebroken. Nadat de daders de deur van de schuur hadden opengebroken gingen ze er met een maaibalk vandoor. De schade bedraagt 1.000 euro.

Neubörger

Op 28 september heeft een scholier om half acht ’s ochtends per ongeluk een door hem geleende saxofoon in de bushalte aan de Börgerstraße ter hoogte van de Gartenstraße in Neubörger laten liggen. Toen hij om negen uur terugging was het instrument verdwenen. De politie is op zoek naar de vinder van de saxofoon.

Niederlangen

Tussen vrijdagmiddag drie uur en zaterdagmiddag twaalf uur zijn aan de Kastanienstraße in Niederlangen tussen 100 en 150 gebruikte banden gedumpt. De politie is op zoek naar de daders en vezoekt getuigen contact op te nemen met het politiebureau in Haren.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.