Borden aan viaduct over de A7 vormen blijvende herinnering aan omgekomen sergeant der eerste klasse Henry Hoving

Foto: Catharina Glazenburg

HEILIGERLEE – Het viaduct over de A7, bij de Verlengde Kloosterlaan, is vernoemd naar de omgekomen sergeant der eerste klasse Henry Hoving.

Om in het kader van 75 jaar bevrijding omgekomen militairen te eren, worden in het hele land de komende jaren bruggen en viaducten vernoemd. Het betreft hier niet alleen soldaten uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook soldaten die bij latere missies om het leven zijn gekomen.

Henry Hoving uit Winschoten overleed op 6 juli 2016 op 29 jarige leeftijd in Kidal in Mali. Hij nam, samen met zijn collega Kevin Roggeveld uit Groningen, deel aan mortierschietoefeningen. Bij de oefening ontplofte een granaat vroegtijdig, waardoor beide soldaten om het leven kwamen.

Vorige week zijn aan het viaduct over de A7, bij de Verlengde Kloosterlaan, aan weerszijden borden met het opschrift: ‘Sergeant der 1e klasse Henry Hoving’ geplaatst. Op deze manier is er een passende en blijvende herinnering aan hem die zich voor de vrijheid en veiligheid van anderen heeft ingezet.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.