Nacht van de Nacht; een geheimzinnige zaklampenrondgang in en om het Klooster Ter Apel

Foto: Klooster Ter Apel

TER APEL – Op zaterdag 30 oktober 2021wordt speciaal voor kinderen tijdens de Nacht van de Nacht een geheimzinnige zaklampenrondgang in en om het Klooster Ter Apel georganiseerd.

Ooit wel eens in het aardedonker door een middeleeuws klooster gelopen?

Volg tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober 2021 de voetsporen van broeder Jacobus en ga op zoek naar de ‘man met de lange oren’, het bakbedje op de Kloosterzolder! Wat ruik jij in de Ziekenzaal? Vind de reiskoffer… Spanning verzekerd! Wanneer de reiskoffer is gevonden drinken jullie ‘Patergepruttel’. Luister vervolgens naar de verhalen over het nachtleven van de dieren en planten in het Kloosterbos.

Programma
Rondgang met speurtocht Museum Klooster Ter Apel. Omgeven door de oude Kloostermuren wandel je samen met middeleeuwse personages in de aardedonkere avonduren door het mysterieuze oude Klooster. Jullie eigen meegebrachte zaklampen bieden licht in deze duisternis…
Op de Kloosterenclave pruttelt een nachtelijke drankje…
Daarna volgt een wandeling in het omringende Kloosterbos en de Natuurgids van Staatsbosbeheer vertelt over het nachtleven van dieren en planten in het donkere Kloosterbos.

Praktische informatie
Datum en tijd: zaterdag 30 oktober 2021 van19.00 uur tot 21.00 uur
Specifiek een programma voor kinderen met een rondgang met speurtocht in het museum onder begeleiding van kidsgidsen, nachtelijk drankje ‘Patergepruttel’ op de Kloosterenclave en een wandeling met verhalen in het Kloosterbos onder begeleiding van de Natuurgidsen Staatsbosbeheer.
Neem je eigen zaklamp(en) of hoofdlampje mee!
Doorgang vindt plaats bij een minimale aanmelding van 12 personen.
Eén volwassen persoon als begeleider per drie kinderen.

Meer informatie en reserveren op https://www.kloosterterapel.nl/nl/evenement-nachtvandenacht-2021

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.