Het was volop genieten met Kees Schipper en Bert Brouwers in Ons Noabershoes

Foto: Tedo Swarts

VEELERVEEN – Zaterdagavond waarde de blues rond in ons Noabershoes.

Zaterdagavond zo rondom 18 uur komt het rode busje met Kees Schipper achter het stuur en Bert Brouwers op de bijrijdersstoel, het parkeerterrein van Ons Noabershoes in Veelerveen op gedraaid. Ze worden vergezeld door Wim Bruining, waar ze zojuist de maaltijd hebben genoten. Handen worden geschud; het is bijna 2 jaar geleden dat ze in Veelerveen waren.

Nadat Kees heeft genoten van een sigaretje, worden er een paar stoelen aan de kant gezet en wordt de benodigde apparatuur binnen gebracht. Monitoren, geluidsboxen, gitaren, verlichting, microfoons en een scala aan snoertjes en stekkertjes en niet te vergeten de twee karpetten. Na een kop koffie is het tijd om alles op de juiste plaats neer te zetten en te koppelen.

Het is inmiddels ruim half acht. Tijd om te testen. Het is nog niet helemaal naar de zin. Gitaren worden gestemd en er wordt gepingeld. Er wordt afwisselend met hoofden geschud en instemmend geknikt. De eerste belangstellenden komen reeds binnen met glunderende gezichten. Men heeft hier naar uit gekeken. Handen worden geschud. Bij velen een blik van herkenning. “Hé, bist d’r ook weer. Mooi ja.”

Om even over half negen komen Kees en Bert op, waarna de eerste tonen van de gitaarsnaren de sfeervol en intiem aangeklede ruimte in dwarrelen. Men gaat er eens even goed voor zitten. Het is voor ieder even weer wennen. Wat volgt zijn drie sessies van prachtige muziek met vertolkingen van nummers van o.a. J.J. Cale, Sting, Jimmy Hendrikx, Muddy Waters, Van Morrison, Bob Dylan en meer. Prachtige ballads afgewisseld met iets meer uptempo nummers, waarbij de beide mannen elkaar alle ruimte gaven om uit te blinken met waarin ze goed zijn en dat is de gitaar. Heerlijke, gevoelige, ingetogen ritmes, afgewisseld met lekkere, stevige uithalen met daarna weer een jankende slide-gitaar. Ze stuwden elkaar naar grote hoogte.

Plaatselijke coryfee Paul Rubrech ondersteunde het duo ook deze keer gedurende een drietal nummers middels het spelen op de bluesharp. Het publiek genoot volop, bewoog mee, zong mee en luisterde geboeid. Even over half twaalf eindigde deze prachtige avond met het nummer Gloria. Nog even napratend ging men daarna voldaan op huis aan.

De eerstvolgende muziekavond in Ons Noabershoes vindt plaats a.s. zaterdag 30 oktober met een optreden van Erwin de Vries & Christof Bauwens, aanvang 20:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via: info@veelerveen.eu of telefonisch 0625045014 of 0657392348.

Ingezonden door Pieter Huttinga

Foto’s: Tedo Swarts

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.