Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Dörpen

Vanmorgen is bij een ongeval op de A31, ter hoogte van Dörpen, een 26 jarige Nederlander zwaargewond geraakt. Het slachtoffer reed om kwart voor zeven door onbekende oorzaak met zijn VW Caddy achterop een vrachtwagen. Hij werd met zware verwondingen met spoed naar een ziekenhuis gebracht. De 32 jarige vrachtwagenchauffeur raakte, voor zover bekend, niet gewond. Tijdens de afhandeling van het ongeval was de A31 in de richting Emden bij Dörpen afgesloten. De schade wordt op 12.000 euro geschat.

Meppen

Zaterdagavond rond tien uur is bij een ongeval op de B70 ter hoogte van Meppen een 23 jarige vrouw uit Dörpen lichtgewond geraakt. De vrouw kwam ter hoogte van de afslag naar de Lingener Straße met haar VW Golf in de rechter berm terecht en botste daar tegen een afzetting. Na een stuurcorrectie botste ze met haar auto tegen een betonnen afzetting aan de linkerkant van de weg. De auto kwam op de rechter rijbaan tot stilstand. Een blaastest wees uit dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Ze werd voor bloedonderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat zij 1.41 promille alcohol in haar bloed had. Haar rijbewijs is ingenomen. De schade wordt op 5.500 euro geschat. De politie verzoekt getuigen van het ongeval zich bij het bureau van Meppen te melden.

Gistermiddag vond op de kruising van de Esterfelder Stiege en de Zur Waldbühne in Meppen om 12.25 uur een aanrijding tussen twee auto’s plaats. Een 68 jarige man uit Niederlangen zag de van rechts komende Fiat 500 van een 58 jarige vrouw uit Meppen over het hoofd. Bij de daaropvolgende aanrijding raakte de vrouw zwaargewond. De 68 jarige bestuurder van de VW Tiguan bleef ongedeerd. De schade bedraagt 13.500 euro.

Weener

De uit de haven van Weener verdwenen rubberboot is terecht. Een getuige trof de zwarte rubberboot van het merk Zodiac op 17 oktober onbeheerd drijvend in de haven aan. Hij heeft het vaartuig aan een steiger vastgelegd. De boot is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

Surwold

Zaterdagmiddag is om vijf uur op de parkeerplaats bij de Netto supermarkt aan de Schulstraße in Surwold een geparkeerde VW Tiguan aangereden. De veroorzaker is weggereden, zonder zich om de aangerichte schade van 1.000 euro te bekommeren.

Hüven

Tussen 12 en 18 oktober is vanaf een graf op het kerkhof aan de Lahner Straße in Hüven een lamp, inclusief sokkel, gestolen. De schade bedraagt 350 euro. Getuigen worden verzocht de politie van Sögel te bellen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.