Round Table 47 steunt TechforFun

Foto ingezonden door Karin Weijs, Winkler Prins

VEENDAM – Deze maand overhandigde serviceclub Round Table 47 een cheque met een flink bedrag aan Whimzeees TechforFun. Met dit techniekproject voor het basisonderwijs worden kinderen in de regio enthousiast gemaakt voor een toekomst in de techniek.

Maar liefst 3.250 euro schonk de Round Table aan Whimzees TechforFun. Het geld was onder andere bijeen gebracht met een Proud to be fout party in Sportcafé Sportplein. Met dit mooie bedrag kunnen er o.a. weer materialen worden aangeschaft voor de technieklessen.

Whimzees TechforFun is een succesvolle samenwerking tussen het basisonderwijs, Winkler Prins, de gemeente Veendam en het bedrijfsleven in de regio. Met TechforFun willen de samenwerkingspartners kinderen interesseren voor techniek. Zodat ze op de middelbare school sneller voor een technisch profiel kiezen en doorstromen naar een technische vervolgopleiding. In onze regio is namelijk een grote behoefte aan technisch talent, op alle niveaus. Nu én in de toekomst. Vier keer per jaar komen de groepen 5 tot en met 8 naar het technieklokaal op Winkler Prins voor een eindwerkstuk. Hierbij worden ze begeleid door vrijwilligers, veelal met een technische of onderwijskundige achtergrond.

Het is niet de eerste keer dat Round Table 47 het project steunt. Ook in 2017 overhandigden ze al een mooi bedrag aan TechforFun. Zo draagt de serviceclub bij aan het opleiden van het technische talent van de toekomst.

Ingezonden door Karin Weijs, PR medewerker Winkler Prins

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.