Gemeente Veendam en Stichting Sintcentrale passen Sinterklaasfeest aan

Foto: Willem van der Werf (archieffoto)

VEENDAM – Het Sinterklaasfeest in Veendam wordt na negatieve reacties aangepast.

Op zaterdag 13 november komt Sinterklaas om 13.00 uur met de boot aan in de haven van Veendam. Vervolgens maakt hij op zijn paard Ozosnel, samen met de pieten, het muziekkorps en een aantal mooie voertuigen, een rondrit door het centrum.

Het was de bedoeling dat er vanaf half drie op het Museumplein een feest met de Pieten, muziek, liedjes en dans zou plaatsvinden. De aankomst en optocht worden aangemerkt als een doorstroomlocatie, maar het feest wordt gezien als een evenement. Daarom heeft de organisatie te maken met een aantal maatregelen en regels vanuit de gemeente. Dit hield in dat het Museumplein zou worden afgezet met hekken en dat iedereen die ouder was dan 13 jaar bij de ingang een QR code check moesten laten uitvoeren.

Dit laatste heeft veel negatieve en zelfs bedreigende reacties opgeleverd. “Wij, als bestuur van de Sintcentrale, als ook de gemeente Veendam, zijn hier enorm van geschrokken, meldt de Sintcentrale op Facebook. Daarom is besloten het programma aan te passen. Het feest op het plein gaat niet door! “Dit is besloten omdat we de veiligheid en het plezier van onze vrijwilligers en bezoekers voorop stellen en om geen tweedeling te creëren voor onze bezoekers. Wellicht zullen wij ook met dit besluit opnieuw mensen teleurstellen, echter zullen wij er alsnog een groot feest van maken zoals jullie van ons gewend zijn!”, aldus Stichting Sintcentrale. Overigens zullen de Pieten, in tegenstelling tot eerdere berichten, wel zakjes met pepernoten aan de kinderen uitdelen.

Bron: Stichting Sintcentrale

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.