Jongeren praten met de Staten over wonen en energie

Foto: Jan Doornkamp

GRONINGEN – Welke ideeën hebben jongeren over wonen en energie voor de toekomst? Hoe wonen we in 2050 en hoe gaan we dan om met energie? En welke keuzes moeten Provinciale Staten maken, zodat we in 2050 ook nog goed kunnen wonen en leven in de provincie Groningen? Provinciale Staten hebben jongeren uitgenodigd om op 29 oktober naar het provinciehuis te komen en hun ideeën toe te lichten.  


Daarnaast roepen de Staten jongeren op via www.stemvanprovinciegroningen.nl van zich te laten horen. Ook kunnen ze een vlog of mail sturen met hun ideeën over wonen en energie in 2050. De opbrengst van deze actie bespreken de Staten in de Statenvergadering van 10 november 2021. In de zogeheten ‘omgevingsvisie’, schrijft de provincie uiteindelijk op welke keuzes zij maakt.

In gesprek 
Op vrijdag 29 oktober komen kinderen van basisscholen, jongeren van het voortgezet onderwijs en mbo-, hbo- en wo-studenten naar het provinciehuis om met Statenleden in gesprek te gaan over de onderwerpen wonen en energietransitie in de toekomst. Dit tijdens een ‘Praten met de Staten’ met jongeren. Met deze speciale editie van Praten met de Staten willen de Staten kinderen en jongeren een podium geven. René Paas zal als voorzitter van de Staten om 11.00 uur het startsein geven van de Praten met de Staten voor jongeren. De bijeenkomst is live te volgen via de website van de provincie.

www.stemvanprovinciegroningen.nl  
Via www.stemvanprovinciegroningen.nl worden alle jongeren in de provincie Groningen opgeroepen hun mening achter te laten door stellingen over wonen en energie in te vullen of een discussie aan te gaan. Meer informatie over deze actie en het programma op 29 oktober is te vinden op www.pratenmetdestaten.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.