ChristenUnie tevreden met komst testlocatie in Stadskanaal

Foto: ChristenUnie

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal heeft sinds deze week een eigen Testlocatie voor Toegang
binnen haar gemeentegrenzen. De testlocatie, die wordt gerund door Lead Healthcareis, is gevestigd in de supermarkt aan de Beneluxlaan 6 in Stadskanaal. Voor raadslid Frits van der Heide van de ChristenUnie was het ontbreken van een testlocatie van Testen voor Toegang in de gemeente Stadskanaal vorige week reden om schriftelijke vragen te stellen.


Voordat deze testlocatie, die wordt gerund door Lead Healthcare, werd geopend waren de inwoners van de regio Stadskanaal en Westerwolde aangewezen op locaties in Zuidbroek of in Emmen. Daar was men dan inclusief terugreis en het testen an sich maar liefst anderhalf uur mee bezig. Tenminste als deze inwoner gebruik kon maken van een auto. Mocht men aangewezen zijn op het openbaar vervoer dan is enkel de heenreis al anderhalf uur.

Van der Heide: “Ik ben blij dat nu alle inwoners, en dus ook degenen die om wat voor reden ook niet zijn gevaccineerd, weer mee kunnen doen aan het openbare leven. Het was voor sommigen echt een te grote drempel om voor een bezoek aan een restaurant, café of voetbalkantine soms drie uur onderweg te zijn om een toegangstest te regelen.”

Ook voor de (horeca) ondernemers, die al zoveel te lijden hebben gehad, is dit goed nieuws. Immers, een testlocatie om de hoek moedigt ongevaccineerden aan om ook deze ondernemers te blijven bezoeken. Voor de hele regio Zuid-Oost Groningen is deze testlocatie een welkome aanvulling.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.