De Nachtwacht is te zien in De Paasbergen in Odoorn

Foto: Bianca Verhoef Fotografie – De Nachtwacht in De Paasbergen in Odoorn

ODOORN – Een replica op ware grootte van het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn is vanaf vandaag te zien bij woonzorgcentrum De Paasbergen van Treant Zorggroep in Odoorn.

Het meesterwerk wordt tentoongesteld in gebouw De Paashof, dat tijdelijk omgedoopt is tot ‘Rembrandthuis’. Woensdagmiddag werd het enorme kunstwerk onthuld door wethouder Nynke Houwing van de gemeente Borger-Odoorn. Dat deed zij samen met bewoner mevrouw Huizing.

Nachtwacht on Tour
De Nachtwacht is bij De Paasbergen te zien in het kader van de Nachtwacht on Tour. Omdat het voor bewoners van woonzorgcentra en seniorencomplexen niet altijd mogelijk is om musea te bezoeken, brengt het Rijksmuseum in Amsterdam het icoon van Nederland naar hen toe.

De Nachtwacht is tot 9 november te bewonderen bij De Paasbergen. Bewoners en cliënten van de locatie doen dit op eigen tijden. Daarnaast is de expositie doordeweeks vrij toegankelijk tussen 10.00 en 12.00 uur en 14.00 en 16.00 uur. Gilde-leerlingen van het Drenthe College zijn aanwezig om de deur open te doen en informatie te geven.

Foto’s: Bianca Verhoef Fotografie – De Nachtwacht in De Paasbergen in Odoorn

Ingezonden door Treant

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.