Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Lathen

Gisteravond is om kwart over zes op het voetpad langs de Marschstraße bij de Eems een 18 jarige inwoonster van Lathen aangevallen. De vrouw werd, terwijl zij aan het joggen was, plotseling van achteren bij haar bovenarmen gegrepen. Toen de vrouw luidkeels om hulp begon te schreeuwen ging de dader er vandoor. De vrouw sloeg vervolgens op de vlucht. Ze bleef ongedeerd. De dader was een jonge man met zwart kort haar. Hij droeg donkere kleding en had een grijs/zwarte rugzak bij zich.

Meppen

Tussen woensdagmiddag en donderdagochtend is uit een aan de Hermann-Wenker-Straße geparkeerde Mercedes een autoradio gestolen. Het is nog niet duidelijk hoe de daders de auto hebben open gekregen. De schade bedraagt zo’n 200 euro.

Lähden

Gistermorgen zijn om kwart voor twaalf bij een ongeval op de L55 ( Lastruper Straße ) bij Lähden twee personen gewond geraakt. Een 77 jarige bestuurster van een Skoda zag, toen zij linksaf vanaf de Lastruper Straße de Auf der Koppel wou inslaan, een tegemoetkomende Mitsubishi, bestuurd door een 19 jarige inwoonster van Lähden, over het hoofd. Na de daaropvolgende aanrijding botste op de Auf der Koppel een 52 jarige inwoner van Lähden met zijn Honda tegen de Skoda. De 77 jarige veroorzaker van het ongeval raakte zwaargewond. De 19 jarige bestuurster van de Mitsubishi liep lichtere verwondingen op. De schade wordt op 16.000 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.