Grandioze apotheose van wandeling voor Pink Ribbon op Westerwoldepad

Foto: Geert Smit

VLAGTWEDDE – Na maandenlange voorbereiding en het werven van sponsors, werden de estafettelopers op het Westerwoldepad gisteravond binnengehaald door burgemeester Velema en werd het eindbedrag voor Pink Ribbon bekend gemaakt: EUR 7.456,-.

Afgelopen zomer startten de voorbereidingen. Naast de ruim 40 estafettelopers die samen het 100 kilometer lange Westerwolde pad liepen, meldden zich ook vele anderen die mee wilden wandelen voor het goede doel. Zij kwamen gisteren allemaal naar de theetuin van MoeNieks in Vlagtwedde om een lusje te lopen op het Westerwoldepad.

De estafette was gisterochtend in alle vroegte al vanuit de theetuin gestart richting Jipsinghuizen. Gisteravond iets voor 23.00 uur kwamen de laatste lopers Weende weer binnen wandelen. Nu vergezeld door een groot aantal van de wandelaars die overdag een deel van het Westerwoldepad hadden gelopen. Samen finishten ze bij MoeNieks om daar door Velema onthaald te worden en te horen welk bedrag er binnen was gehaald.

De eindstand is grandioos. Werd aanvankelijk gehoopt om EUR 2.500 op te halen, het eindbedrag was bijna drie keer zo groot: EUR 7.456,-. Geld dat ten goede komt aan het goede doel Pink Ribbon, dat zich inzet voor borstkankeronderzoek.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.