Week van de Pleegzorg Groningen | Groen licht voor kinderen die een veilig thuis nodig hebben

Foto: Leger des Heils Noordoost

GRONINGEN – Op 3 november start de Week van de Pleegzorg 2021. Teveel kinderen vallen buiten de boot door een structureel tekort aan beschikbare pleegouders. Pleegzorg Groningen, een samenwerkingsverband van William Schrikker Gezinsvormen, Elker Jeugdhulp en onderwijs en Leger des Heils, wil meer kinderen groen licht geven voor een mooie toekomst. Elk kind verdient gelijke kansen, geef hen #groenlicht.

Tijdens de Week van de Pleegzorg en in de periode daarna organiseert Pleegzorg Groningen diverse activiteiten. “We willen tijdens deze week onze pleegouders bedanken voor hun inzet. Dankzij hen hebben kinderen een veilig thuis. Daarnaast zoeken we ook nieuwe pleegouders om zo voor ieder kind een passende plek te vinden.” Aldus manager Patrick Sturing van het Leger des Heils namens Pleegzorg Groningen.

Pleegouders in het zonnetje
Om onze pleegouders te bedanken voor hun inzet organiseren alle gemeente uit de provincie Groningen samen met Pleegzorg Groningen en Stichting Pleegwijzer een zwemactiviteit voor pleeggezinnen.

‘Glow in the dark’ wandelingen
Tijdens de Week van de Pleegzorg worden in de provincie Groningen twee ‘Glow in the dark’ wandelingen georganiseerd. De wandelingen zijn op 3 november in Haren en 8 november in Veendam voor iedereen die geïnteresseerd is in Pleegzorg. Dit is een informele manier om kennis te maken met andere pleegouders en meer te weten te komen over pleegouderschap. Aanmelden voor de wandelingen kan via vvo@elker.nl.

Informatieavonden
Pleegzorg Groningen organiseert in november en december informatieavonden voor geïnteresseerden in de hoop dat meer mensen zich aanmelden als pleegouder. Meer informatie over pleegzorg is te vinden op www.openjewereld.nu en www.pleegzorggroningen.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.