Achtervolging eindigt in de modder bij Oude Pekela

Foto: Teunis Streunding (archieffoto)

OUDE PEKELA – Afgelopen weekend reden zowel een politieauto als de auto van een verdachte zich vast in de modder.

Afgelopen weekend passeerde een personenauto met hoge snelheid een traumahelikopter, die voor een inzet was geland in Oude Pekela. Een agent zette de achtervolging in en gaf de bestuurder een stopteken. Hierop werd niet gereageerd. Er werden snelheden van 119 km/u binnen de bebouwde kom gehaald. De auto reed zich vast in een akker. Ook de dienstauto van de agent kwam vast te zitten.

De bestuurder van de personenauto is aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daarnaast verkeerde hij onder invloed van alcohol en drugs. Er werden meerdere processen verbaal opgemaakt en het voertuig werd inbeslaggenomen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.