RSG Ter Apel doet mee aan de Week van respect

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL – Op de RSG in Ter Apel wordt volgende week op allerlei manieren aandacht besteed aan het thema RESPECT omdat een respectvolle samenleving zo ontzettend belangrijk is.

De Werkgroep Gezonde School organiseert deze week en er zullen allerlei activiteiten plaatsvinden die goed passen binnen het thema. Zo worden er gastlessen/workshops gegeven door diverse instanties (o.a. HALT, Klassetaal en Discriminatie Meldpunt Groningen), besteden docenten in hun lessen extra aandacht aan het thema en is ook de leerlingenraad actief betrokken in deze week. Als afsluiter trakteren zij iedereen op een passende traktatie: de heerlijke vega-respectburger! Verder zullen er door een aantal leerlingen op het schoolterrein bloembollen en bomen worden geplant in het kader van ‘boomfeestdag’. Zo wordt er ook aandacht geschonken aan respect voor natuur en milieu.

Op de RSG wordt het hele jaar door extra aandacht besteed aan diverse maatschappelijke thema’s. Zo is er in december aandacht voor diversiteit op Paarse Vrijdag en wordt in februari ‘De Week van de Liefde’ georganiseerd waarin voorstellingen, workshops en gastlessen worden aangeboden.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.