Acantus woningen krijgen glasvezelaansluiting van Glasdraad (Update)

Foto: Frans Stegeman

WESTERWOLDE, WINSCHOTEN- In het gemeentehuis van Oldambt is vanmiddag in verband met de samenwerking tussen woningcoöperatie Acantus en Glasdraad een verklaring ondertekend. Wethouders Gert Engelkens en Bart Huizing waren namens de gemeentes Oldambt en Westerwolde hier getuige van. Namens Glasdraad waren directeur communicatie van Glasdraad Martijn Betlem en namens Acantus manager wonen Linda Stol hiervoor verantwoordelijk. De gemeente speelde in deze ondertekening een communicatieve rol. Ook vertegenwoordigers van bewonersorganisaties waren van deze ondertekening getuige.

Middels deze ondertekening wil Acantus bewoners van 838 woningen in de dorpen in Oldambt en 1.200 in de gemeente Westerwolde een snelle internetverbinding leveren. Men heeft dan nog steeds de keuze uit verschillende providers. Het ligt overigens nog wel steeds aan de bewoners van de woningen of ze wel of niet gebruik willen maken van deze faciliteit, maar Acantus wil wel, ook voor in de toekomst, dat deze woningen de mogelijkheid aan aansluiting hebben op het snelle net en dat er niet na afloop nog weer extra kosten gemaakt moeten worden om een aansluiting te realiseren. Inwoners die nu al hebben getekend voor een aansluiting bij Glasdraad hoeven de aansluitkosten niet meer te betalen. Degenen die al hebben betaald worden door Acantus gecompenseerd.

Update

De gemeenten Westerwolde en Oldambt dragen vanuit de regiodeal Oost Groningen financieel bij aan de glasvezelaansluitingen voor de sociale huurwoningen. Voor de gemeenten is het tegengaan van kansenongelijkheid een belangrijke reden om financieel aan glasvezelaansluitingen te willen bijdragen. Daarom zullen ook goedkopere koopwoningen in de regio Oost Groningen de komende tijd een tegemoetkoming in de kosten voor een glasvezelaansluiting aangeboden krijgen.

Tekst en foto’s ingezonden door Frans Stegeman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.