Leerlingen basisschool Op d’Esch planten bomen in de bossen van Sellingen

Foto: Catharina Glazenburg

SELLINGEN – Op woensdag 10 november viert Staats Bosbeheer de Nationale Boomfeestdag in de bossen van Sellingen. Deze viering is een samenwerking tussen de gemeente Westerwolde, Staatsbosbeheer en de openbare basisschool Op d’Esch uit Sellingen.

Wethouders Potze en Huizing geven om 10.00 uur het officiële startschot van dit evenement met het planten van de eerste bomen. De 20 kinderen uit groep 5 en 6 van basisschool Op d’Esch nemen het daarna over en planten verschillende boomsoorten. Aansluitend gaan de kinderen met boswachter Jelka Vale op ontdekkingstocht door het bos.

Nieuwe generatie bomen
In de winter van 2020 vond bosbeheer plaats in de bossen van Sellingen. Daarbij zijn ook fijnsparren verwijderd die waren aangetast waren door letterzetter. Deze open plekken planten ze nu weer in met verschillende boomsoorten zoals wintereik, haagbeuk, tamme kastanje, fladderiep en zilverspar. Dit gevarieerdere bos is minder vatbaar voor ziektes.

Nationale Boomfeestdag
De Nationale Boomfeestdag betrekt basisschoolkinderen bij de leefomgeving. De kinderen leren zo de waarde en het belang van bomen en bossen voor een gezond klimaat in te zien.

www.boomfeestdag.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.