Leerlingen planten bomen tijdens Boomfeestdag

Foto: Jan Glazenburg

VEENDAM – Op woensdag 10 november 2021 organiseert de gemeente Veendam samen met de Lions Club Veendam de Nationale Boomfeestdag. Basisschoolleerlingen van de Westerschool planten tussen 9.00 en 11.00 uur bomen in het Ooievaarsbos aan de Woortmanslaan, tegenover ‘Peerdewaske’.  De eerste twee bomen worden geplant door wethouder Bert Wierenga en Geert Jan Strating namens de Lions Club Veendam.

Ooievaarsbos

In het Ooievaarsbos staan bijzondere bomen. Voor 62 kinderen die geboren zijn tussen 17 december 1995 en 27 maart 1996 is er een boom geplant. Daarom heeft deze plek de naam Ooievaarsbos gekregen. Het bos is geplant toen de Lions Club 25 jaar bestond. In de afgelopen jaren is een aantal bomen verloren gegaan. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Lions Club worden op 10 november een aantal bomen herplant. Later wordt er op de heuvel ook nog een ooievaarsnest geplaatst. Dan is het Ooievaarsbos compleet. 

Nationale Boomfeestdag

De Boomfeestdag staat voor het behoud van bomen in de natuur en werd voor het eerst in april 1957 in Nederland georganiseerd. Er zijn jaarlijks 115.000 kinderen die meedoen in ruim 79% van de gemeenten. Ieder jaar planten zij ruim 200.000 bomen en struiken! Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2021 is: “Bomen maken Gezond!”

Meer informatie is te vinden op www.boomfeestdag.nl.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.