Inbrekers richten grote ravage aan bij Juwelier Kluiter

Foto: Catharina Glazenburg

VLAGTWEDDE – Vannacht hebben inbrekers een grote ravage aangericht bij Juwelier Kluiter in Vlagtwedde.

Juwelier Kluiter kreeg vannacht rond half drie ongewenst bezoek. Vier mannen parkeerden een auto voor de zaak en sloegen met een grote voorhamer de etalageruit in. De zoon des huizes kwam op het lawaai af, maar maakte snel rechtsomkeert toen hij door een van de personen met een grote hamer werd bedreigd.

Op het moment dat politie arriveerde waren de vogels gevlogen. Mogelijk rijden ze in een witte of grijze Volvo V40. Volgens de heer Kluiter waren de daders van buitenlandse afkomst.

In de winkel is het een grote ravage. De dieven hebben alles kort en klein geslagen en de gehele goudvoorraad meegenomen. De schade is aanzienlijk.

Uiteraard is de familie Kluiter erg aangeslagen door het gebeurde. Maar, gesteund door de vele lieve berichten op onder anderen Social Media, richten ze zich op de toekomst en doen ze hun best deze tegenslag te boven te komen.

Dit is de tweede keer dat de juwelier bezoek kreeg van het dievengilde. Op 5 oktober 2018 werd een poging gedaan het slot van de winkeldeur te forceren.

Foto’s: Juwelier Kluiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.