Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Breddenberg

Maandagavond is om 23.20 uur op de Schulstraße in Breddenberg een Skoda tegen een geparkeerde Opel Zafira gereden. De bestuurder van de zwarte Skoda Octavia moest uitwijken voor een hond die plotseling de weg oprende. Bij het uitwijken knalde hij tegen de geparkeerde Opel. Beide auto’s raakten beschadigd. Voor zover bekend is de bestuurder er met schrik vanaf gekomen. De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond, die omschreven wordt als een op een Golden Retriever gelijkend dier.

Weener

Gistermiddag is om 17.25 uur bij een aanrijding op de Neue Straße in Weener een 82 jarige fietsster gewond geraakt. Zij werd over het hoofd gezien door een 57 jarige bestuurster van een VW uit Weener, die vanaf de Neue Straße de Resiusstraße wou inrijden. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht.

Haren

Tussen maandag en dinsdag is bij een woning aan de Fontanestraße in Haren ingebroken. De daders kwamen via de terrasdeur het huis binnen. Voor zover men kan nagaan werd er niets gestolen. Er werd voor 500 euro schade aangericht.

Wesuwe

In de nacht van maandag op dinsdag verschaften inbrekers zich met geweld toegang tot een woning aan de Kreuzkamp in Wesuwe. Ze namen daar autosleutels weg en gingen er vervolgens met een zwarte BMW uit de 5 serie vandoor. Voor tips kunt u contact met de politie van Haren opnemen.

Surwold

Tussen 4 en 7 november zijn aan de Hauptstraße in Surwold automaten opengebroken. De daders gingen er met een onbekend bedrag aan contant geld vandoor. De aangerichte schade wordt op 2.700 euro geschat.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.