Bezienswaardigheden en beste tips uit de provincie op één plek

Foto: Catharina Glazenburg

PROVINCIE GRONINGEN – Welk streekrestaurant in Westerwolde is een bezoek waard? Is er een expositie te zien in Het Hogeland? En wat valt er te ontdekken in de Veenkoloniën? Binnenkort is al het toeristische aanbod in de provincie Groningen te vinden op één plek: visitgroningen.nl. De provincie, Vereniging Groninger Gemeenten, Marketing Groningen en regionale marketingorganisaties gaan intensiever samenwerken op het gebied van toerisme en al het moois van Groningen op één website presenteren. 

De partijen gaan samenwerken om Groningen digitaal op de kaart zetten en het toeristisch aanbod beter online vindbaar te maken voor bezoekers en bewoners. Iedereen die een bezoek brengt aan de provincie Groningen kan straks op visitgroningen.nl zoeken naar de beste bezienswaardigheden, uitjes, restaurants en overnachtingen. De vernieuwing van de website moet in maart 2022 klaar zijn. 

Beter vindbaar
Een centrale website heeft voordelen voor de bezoeker en de regio. De bezoeker vindt al het toeristische aanbod straks op één plek en hoeft niet te zoeken in allerlei websites. De bezoekersaantallen op de regiowebsites variëren van 500 tot 7.000 bezoekers per maand. Visitgroningen.nl heeft 80.000 bezoekers per maand. De website scoort bovendien hoog in de zoekresultaten op Google als het gaat om toerisme in Groningen. 

Eigen omgeving
Alle regio’s hebben nu een eigen website met informatie. Die websites worden vervangen door een eigen omgeving in visitgroningen.nl. De website is straks ingedeeld in zeven toeristische regio’s: Waddenland, Westerkwartier, Westerwolde, Eemsdelta, Oldambt, Midden-Groningen en Veenkoloniën. Het uitgesproken karakter en “eigen” gevoel dat leeft in elke regio, moet ook terugkomen in het toeristische aanbod. Dat scheelt in websitekosten, trekt veel meer bezoekers en biedt ondernemers kansen om activiteiten te combineren en arrangementen aan te bieden. Alle uitingen en content wordt weergegeven in de huisstijl van “Er gaat niets boven Groningen”. Voor iedere regio komt er een verkorte link (bijvoorbeeld visitgroningen.nl/oldambt) om eenvoudig te verspreiden op bijvoorbeeld de camping of in lokale bladen.

Samenwerking
Marketing Groningen en marketingorganisaties uit de regio gaan nauw samenwerken. De provincie en gemeenten gaan die samenwerking volgen door regelmatig met alle partijen te overleggen. De regio wordt vertegenwoordigd door stichting Promotie Waddenland, Ondernemersvereniging gemeente Groningen, Marketing Midden-Groningen, Top van Groningen, Stichting Marketing Oldambt en Stichting Promotie Westerwolde. Vanaf 1 januari 2022 gaan de gemeenten Oldambt, Westerwolde, Stadskanaal, Pekela en Veendam over in Stichting ZO Groningen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.