Old Stars Beweegfestival officieel geopend

Foto: Hemmo Kuiper

STADSKANAAL – Vanmorgen werd op sportpark SJS het Old Stars Beweegfestival geopend.

Na de succesvolle introductie van het Sportakkoord in Stadskanaal is vanmorgen een evenement voor 55-plussers geopend, waarin bewegen centraal staat. Voetbalclub SJSWelstad en Healthy Ageing Netwerk Noord Nederland (HANNN) hebben de handen ineen geslagen om samen een beweegfestival te organiseren. Vandaag konden 55-plussers op sportpark SJS aan de Julianastraat in Stadskanaal meedoen aan verschillende proeflessen zoals: walking football, korfbal, sportief wandelen en jeu de boules.

Het beweegfestival werd door wethouder Marc Verschuren geopend en Henk de Haan en Daniëlle Bekkering vertelden hun verhaal over hun ervaringen met sporten. Daarnaast konden aan deze twee regionale helden vragen gesteld worden.

In samenwerking met Cosis werd er voor alle aanwezigen een gezonde lunch beschikbaar gesteld. VV SJS stelde hun accommodatie ter beschikking en organiseerde samen met VV Gasselternijveen het walking football onderdeel. Voor de andere sporten waren lokale sportverenigingen gevraagd. Zo konden de mensen die enthousiast geworden zijn na afloop ook eenvoudig bij een groep of activiteit aansluiten.

Na afloop lagen voor alle deelnemers tasjes met inhoud klaar.

Update met ingezonden bericht van Krijn Verweij:

Eerste Old Stars Beweegfestival voor 55+ geslaagd

Ondanks een fris herfstbuitje prima opkomst en goede sfeer

Het Old Stars Beweegfestival, beweegactiviteiten voor 55+-ers, dat woensdag 17 november werd georganiseerd door SJS, Welstad en Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN) is een succes geworden.

Met ruim 40 deelnemers, aangevuld met 20 sporters van de deelnemende verenigingen, kende deze eerste editie een hele mooie opkomst. Wethouder Marc Verschuren was blij zoveel enthousiaste deelnemers te zien en de eerste plannen voor een tweede Beweegfestival in het voorjaar van 2022 zijn al gelanceerd.

De deelnemers werden ontvangen door onder andere oud-topsporters Daniëlle Bekkering en Henk de Haan en deze gaven gedurende de activiteiten ook de nodige tips en aanmoedigingen. Sommige sporters waren al flink op leeftijd en stuk voor stuk gaven deze mensen aan dat blijven bewegen een belangrijke bijdrage aan hun levensgeluk gaf. Het weer wilde niet echt meewerken, maar dat had gelukkig weinig invloed op het aantal deelnemers.

Het officiële programma werd geopend door wethouder Marc Verschuren de opening en Henk de Haan verzorgde vervolgens een gezamenlijk warming-up. Er werd in diverse groepen met vier verschillende sporten kennis gemaakt. En aan het einde van de ochtend had iedereen een introductie les Walking Footbal, Senior Korfbal, Jeu de Boules en Sportief Wandelen gehad. Daarnaast konden mensen bij De Gezonde Huiskamer van HANNN een leefstijl check doen.

Naast alle inspanning was ook de verzorging prima voor elkaar. Dankzij de medewerkers van Cosis werden alle aanwezigen voorzien van koffie, thee en een plak cake en na afloop stond er voor iedereen een lunch klaar bestaande uit soep, broodjes en fruit. De deelnemende verenigingen waren ook tevreden en mochten na afloop al de eerste deelnemers noteren voor hun activiteiten. Kortom het was een geslaagde dag en de organisatoren hebben zich voorgenomen om volgend voorjaar opnieuw een sportieve dag voor senioren te organiseren. Een flink aantal deelnemers van vandaag gaf al aan zeker weer van de partij te zijn en wellicht dan ook iemand mee te brengen. En dat is natuurlijk het streven: steeds meer mensen enthousiast maken en laten meedoen aan sport- en beweegactiviteiten!

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.