Brandweer rukt uit voor aangebrand eten

Foto: Ronny

STADSKANAAL – De brandweer van Stadskanaal is vanmiddag uitgerukt voor een pannetje aangebrand eten.

Rond half drie werd de brandweer van Stadskanaal gealarmeerd voor een nacontrole bij de flat aan de Achterstekamp in Stadskanaal. Bewoners hadden de brandweer gebeld omdat zij een brandlucht roken.

De brandweer voerde op diverse verdiepingen van de flat en in de liftschachten controle uit. Er werd geen brand waargenomen. Tijdens de controle werden zij door een bewoner aangesproken. Bij hem was een pannetje eten aangebrand. Hierdoor was de rookmelder afgegaan. Om de boel te luchten had hij ramen en deuren opengezet. De geur is vermoedelijk door de rest van het flatgebouw getrokken.

Vlak voordat de brandweer wou vertrekken meldde een bewoonster dat de liften het niet meer deden. Samen met een werknemer van Lefier deed de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de storing. De oorzaak werd op dat moment niet gevonden.

Twee monteurs hebben het euvel verholpen, waarna om half zeven de liften weer in gebruik genomen konden worden.

Foto’s en info: Ronny

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.