Nederland voor onze Oosterburen weer hoog risicogebied

Foto: Hilvert Huizing

NEDERLAND, DUITSLAND – Vanaf zondag beschouwt Duitsland Nederland weer als hoog risicogebied.

Vandaag maakte het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, bekend dat Nederland voor Duitsland weer als hoogrisicogebied geldt. Dit vanwege de vele coronabesmettingen in ons land. Op de coronakaart kleurt Nederland donkerrood, wat voor het grootste coronarisico staat.

Dat betekent dat mensen die niet zijn gevaccineerd of genezen, voor een reis van Nederland naar Duitsland tien dagen in quarantaine moeten. Ook moeten ze hun reis vooraf online aanmelden. Reizigers zonder de juiste documenten kunnen worden beboet. Er gelden uitzonderingen voor mensen die bijvoorbeeld voor hun werk of opleiding, of korter dan 24 uur de grens overgaan.

Ook België, Griekenland en Ierland zijn door Duitsland aangewezen als hoogrisicogebieden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.