Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

Om vijf voor één in de nacht van vrijdag op zaterdag controleerden agenten van een surveillanceauto in Weener een 22 jarige bestuurder van een personenauto, omdat zij het vermoeden hadden dat de man onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Uit een test bleek het vermoeden te kloppen; de man verkeerde onder invloed van amfetamine. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef werd gedaan en proces-verbaal werd opgemaakt.

Bunde

Zaterdagochtend om 11.50 uur zag een getuige dat een automobilist op de parkeerplaats van de Sonderpostenmarkt aan de Industriestraße in Bunde tegen een geparkeerde VW Polo reed. De veroorzaker reed vervolgens weg. Het zou gaan om een zwarte Opel met kentekenplaten uit Leer.

Surwold

Gisteravond om 22.15 uur is door onbekende oorzaak aan de Schleusenstraße in Surwold een berg groenafval in brand geraakt. Het vuur werd door de vrijwillige brandweer van Surwold geblust. De schade is gering.

Meppen

In de nacht van woensdag op donderdag is om 03.20 uur ingebroken bij een supermarkt aan de Esterfelder Stiege in Meppen. De dader ging er met emballage vandoor. Over de hoogte van de schade is niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.