Onbekenden leggen “voor de grap” een deelscooter op het spoor

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

GRONINGEN – Gisteravond hebben onbekenden een deelscooter op het spoor gelegd.

Gisteravond tussen 19.30 en 20.00 uur hebben onbekenden op de spoorwegovergang bij de Friesestraat, tussen het hoofdstation en station Groningen-Noord, een deelscooter op het spoor gelegd, waar vervolgens een trein overheen is gereden. Hierbij raakte niemand gewond, maar de machinist en zijn collega’s zijn behoorlijk geschrokken. Er is in de omgeving nog naar een eventuele slachtoffer gezocht, maar er is niemand aangetroffen. De politie gaat uit van een “misselijke grap” en is op zoek naar getuigen.

Spoorbeheerder ProRail gaat aangifte doen. Over de hoogte van de schade is nog niets bekend.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.