Deelnemers The Barrel Challenge, Noorderlicht Editie, zien de eerste sneeuw

Foto: Rob Zweep

PITEA – Gisteren zagen de deelnemers van The Barrel Challenge, Noorderlicht Editie, de eerste sneeuw.

Vrijdag vertrokken 58 auto’s vanuit café-bar Sjoes aan het Marktplein in Winschoten voor tocht naar Kiruna in Lapland. Daar hopen de deelnemers het Noorderlicht te zien. De challenge wordt zoals altijd weer georganiseerd door Rob en Meini Zweep. Zij rijden zelf ook mee.

Rond 18:30 uur kwamen de deelnemers aan op de bestemming van Dag 3: Piteå. Zondagochtend vroeg schrokken ze wakker van berichten over een (mogelijke) wielklem. Dit bleek achteraf een zeer geslaagde grap van team de Drentse Boer’n. Ze hadden op een aantal geparkeerde auto’s een verkeersbord met een moeilijke Zweedse tekst geplaatst en hier foto’s van gemaakt en geplaatst in de whatsapp-groep.

Na een korte tankstop reden ze, samen met Team 300 de Hoekenaren en de bmw van Eesje Lanning en Johan Sweertman via de E4 richting richting het noorden. Rond 13:30 uur een hapje eten op het Zweedse platteland. Als je uit de warme auto stapt merk je toch wel dat het hier wat kouder begint te worden. Na het eten zijn we 3 uur non-stop doorgereden naar het hotel.

Vanaf 15:30 uur is het hier aardedonker en wederom waren we blij met de extra verlichting op de auto. Tussen Umeå en Skellefteå hebben we de 364 gepakt, een zeer donkere maar mooie weg, waar we ook kennis maakten met de eerste sneeuw. Desondanks konden we mooi vlot doorrijden. De koudste temperatuur vandaag was -8. Morgen zullen we de poolcirkel passeren en eindigen in Kiruna.

Tekst: Minne Hiemstra

Foto’s: Minne Hiemstra en Rob Zweep

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.