Arend Castelein nieuwe gemeentesecretaris Veendam

Foto: Gemeente Veendam

VEENDAM – Met de benoeming van Arend Castelein heeft de gemeente Veendam een nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur gevonden. Het college van burgemeester en wethouders heeft Arend Castelein met ingang van 1 februari 2022 benoemd. Daarmee volgt hij Martin Schomper op die met pensioen gaat.

Ervaring

Arend Castelein (49) was tot de gemeentelijke herindeling gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Appingedam. Momenteel is hij Clusterdirecteur Interne & Externe Dienstverlening bij de gemeente Eemsdelta. Voor zijn aanstelling bij de gemeente Appingedam was Arend Castelein van 2011 tot 2017 gemeentesecretaris van de gemeente Veendam. Die functie werd toen echter niet gecombineerd met die van algemeen directeur, omdat de ambtelijke organisatie op dat moment nog werd gevormd door een ambtelijk samenwerkingsverband met de gemeente Pekela (De Kompanjie).  Het college verheugt zich op de samenwerking met Castelein. Burgemeester Berry Link: “Door de kennis en ervaring die Arend Castelein meebrengt hebben wij er alle vertrouwen in dat hij deze functie op een goede manier weet in te vullen.”

Uitdaging

De heer Castelein kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Deze functie is voor mij een mooie uitdaging. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in voor de gemeente Veendam. Ik heb warme herinneringen aan de gemeente Veendam en kijk uit naar de samenwerking met het college, de gemeenteraad en de ambtelijke organisatie.”

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.