Zestien Grunneger artiesten vormen “De Kerstfabriek”

Foto ingezonden door Bart Kruizinga

VEENDAM – Bij Audio Studio de Fabriek in Veendam zijn tal van Groninger artiesten in de weer met het opnemen van hun muziek. Met creativiteit zorgt Dik Pomp er dan voor dat de artiesten met een glimlach op het gezicht de deur uitlopen. Tal van zijn nummers haalden inmiddels de Noord 9 van RTV Noord. Eén van hen is Harm Tabak. Hij kwam in gesprek met Bart Kruizinga, die het idee had om met al die Gronings talige artiesten een kerstnummer op te nemen.

Na enkele weken werd het idee uitgewerkt en ontstond het project De Kerstfabriek, met als titel van het lied Elk Zien Kerst, dat a.s. zaterdag in première gaat in het programma Café Martini, bij Eric Bats en Maartje Ettema. Harm Tabak schreef het nummer en samen met Dik Pomp staat hij aan de basis van het arrangement. Het is een moderne sound, meerstemmig met een groot koor. Ook is er een clip opgenomen als  ‘Making Off.’ Die clip wordt zaterdag eveneens on line gezet en is dan op YouTube te zien, alsmede in de social media van de artiesten.

Harm: “meer kunnen we nog niet bekendmaken. Ik adviseer iedereen om zaterdag gewoon te luisteren.“  De artiesten komen uit de hele provincie en zijn: Anita Meis, Alex Lutjeboer, Alex Schoenmaker, Bart Kruizinga, Bé Schmaal, Dik Pomp, Eltje Doddema, Erik Drenth, Evert Kruizinga, Fries Wolma, Harm Tabak, Irene Wilkens, Krzysztof Groen, Marianne Pruissen – van der Velde, Roelof van der Velde en Rowdy Prins.  En Marieke Kruizinga (clip).

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.