De nieuwe Veerten vanaf 3 december weer in de winkels

Foto: SHC

STADSKANAAL, WESTERWOLDE – Veerten is het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum. Ieder nummer staat boordevol geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde. Het decembernummer rolt vlak voor Sinterklaas van de pers en ligt dan ook net op tijd voor de decemberinkopen weer in de winkels.

In dit nummer o.a.:

Uitvaartbedrijven in Stadskanaal: over Willem Keizer en Jan Stout;

De eerste voetbalclub van Ter Apel is niet STA maar TVC (met unieke foto’s!)

Het vervolg van hoe het fietsenfabrikant H.T. Specker in Musselkanaal verging;

Roeli Panneman, de rijdende patatboer van Plan Ter Maars

Het verhaal achter Monument21: het Stadskanaalster Achterhuis

Westerwolde Generaliteitsland: hoe zat het ook alweer met dit bijzondere stukje Groningen?

Uiteraard ontbreken ook de avonturen van Rennie Dik, een topstuk uit de collectie en de keuze van Stefan uit de fotocollectie niet in dit nummer.

Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar bij de boekhandels in Stadskanaal, Musselkanaal en Ter Apel, en uiteraard bij het Streekhistorisch Centrum zelf. In het SHC zijn ook de oude nummers nog verkrijgbaar.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.