Achtste Noorderpoort Nieuwjaarsloop Stadskanaal op zaterdag 8 januari

Foto: Ronny 112 Regioflits

STADSKANAAL – Op zaterdag 8 januari a.s. vindt de traditionele Noorderpoort Nieuwjaarsloop in Stadskanaal plaats. De Noorderpoort Nieuwjaarsloop bestaat uit wedstrijd- en recreatielopen over 6 en 10 km. De organisatie is in handen van Runners Stadskanaal.

Nadat vorig jaar als gevolg van COVID-19 de Nieuwjaarsloop niet mocht plaatsvinden, is na overleg met de gemeente Stadskanaal besloten de 48e editie onder de geldende coronamaatregelen van de RIVM te laten doorgaan.

Zo zal er geen gebruik mogen worden gemaakt van douche- en kleedgelegenheid en zal de kantine niet toegankelijk zijn voor de deelnemers. Gebruik van de toiletten is uitsluitend mogelijk bij het kunnen tonen van de QR-code.

Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 200 en inschrijving is alleen mogelijk bij voorinschrijving. Inschrijven via www.inschrijven.nl kan vanaf maandag 6 december 2021 en loopt t/m woensdag 5 januari 2022 om 23.55 uur. Het inschrijfgeld voor beide afstanden bedraagt € 6,00.

De startnummers kunnen op zaterdag 8 januari 2022 vanaf 13.00 uur tot 13.40 worden opgehaald voor de ingang van het Noorderpoortcollege, Sportparklaan 5 te Stadskanaal, nabij de atletiekbaan.

De start van de wedstrijd– en recreatieloop over 6 km is om 14.00 uur, terwijl de deelnemers aan de 10 km om 14.10 worden weggeschoten. De start en de finish zijn op de Sportparklaan.

Het parcours is geheel verhard en voert de deelnemers o.a. over fietspaden in het bos.

De lopers worden verbaal ondersteund door spreekstalmeester Henk Edo Willems. Alle deelnemers ontvangen na afloop een kop snert die buiten bij de marktkramen wordt uitgereikt.

Voor de deelnemers aan zowel de 6 als de 10 km is er voor de eerste drie mannen en vrouwen een vleespakket beschikbaar. De prijsuitreiking vindt direct na binnenkomst plaats bij de finish.

Tijdregistratie wordt gedaan door Sportscom, waarbij de chip zich aan de achterkant van het startnummer bevindt. Het startnummer mag na afloop worden gehouden.

Bij de finish staat tevens een tijdklok opgesteld waarop de gelopen tijd kan worden gezien.

De uitslagen zullen worden vermeld op www.uitslagen.nl

Hoofdsponsor van de Nieuwjaarsloop is Noorderpoort.

Meer informatie over de Noorderpoort Nieuwjaarsloop is te vinden op

www.runnersstadskanaal.nl

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.